Ante Kostelić šokirao izjavom o Tuđmanu, Janici i Ivici: Da nije bilo Franje...

Društvene mreže se 'usijale' zbog komentara

Ante Kostelić šokirao izjavom o Tuđmanu, Janici i Ivici: Da nije bilo Franje...

Ante Kostelić, otac legendarnih Ivice i Janice, zakoračio je u devetu deceniju života ali još uvijek ne razmišlja o uživanju u mirovini, te je u potpunosti posvećen skijanju.

Popularni "tata Kostelić" jedan je od najzaslužnijih što je Zagreb još davno dobio utrku Svjetskog kupa, a bio je zadužen i za održavanje staze na Sljemenu ovog vikenda.

"Kuriozitet je to da nema snijega, a da je ta staza dobra. Umjetni snijeg ne može se rastopiti tek tako. Kad jednom osiguraš metar snijega uzduž cijele staze i ako temperature ne dosežu 15 stepeni, možeš održavati takmičenje", rekao je u razgovoru s novinarima nakon utrke Ante Kostelić, koji se dotakao još nekih tema.

Najzanimljiviji dio razgovora bio je onaj u kojem je na red došla tema o izboru najboljih hrvatskih sportista svih vremena. Prema velikom broju anketa, Ivice Kostelića nema ni blizu vrha, a to je nešto što pogađa njegovog oca.

"Sada se puno govori o Modriću, a on je igrač Reala, ne Dinama. A Ivica i Janica su made in Croatia, od svoje četvrte godine pa do kraja karijere. Oni su kompletno proizvedeni ovdje. Ali, nisu oni proizvedeni samo od mene nego i od vas ostalih, samo vi to ne znate. Kada vam je Tuđman dao državu, vi je niste znali konzumirati, a ja jesam. Onog trenutka kad je Tuđman održao onaj poznati govor ja sam u svoj skijaški dnevnik napisao: 'Kucnuo je čas, moj čas.' I tako su nastali Ivica i Janica. A hrvatsko skijanje paradigma je onoga što je bilo u SFRJ', rekao je Kostelić, te dodao:

"Nikada nijedan čovjek koji nije bio Slovenac ili nije pristao biti Slovenac, da se zove Petrovič iako je rođen kao Petrović jer je Hvaranin, nije prismrdio Svjetskom kupu. I vidi kako se u šest godina sve to promijenilo. Da nije bilo Tuđmana, ne bi bilo ni Janice i Ivice".

Top Komentari

vida17
Sta je tu sokantno. Covjek izjavio da nije Tudjmana ne bi bilo ni Hrvatske za koju su nastupali Ivica i Janica. Pod zastavom Juge ne bi imali odredjene benificije kao pod zastavom svije drzave.
25 10
casimiro
patriotizam=nacionalizam.Tako to ide kod latina.
13 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi