Slovenačko čudo u Garmischu! Letio je brzinom od 90 km/h, a kad je doskočio završio je u nevjerici

Anže Lanišek odnio pobjedu

Slovenačko čudo u Garmischu! Letio je brzinom od 90 km/h, a kad je doskočio završio je u nevjerici

A. Čaušević

Turneja "Četiri skakoanice" 2024. godinu je tradicionalno počela na jugu Njemačke, tačnije u Garmisch-Partenkirchen gdje je pobjedu odnio pomalo iznenađujuće odnio Anže Lanišek.

Sama završnica skokova u Garmisch-Partenkirchenu je bila zaista uzbudljiva pošto su najbolje rangirani takmičari iz prve serije skakali odlično.

Lanišek je bio najbolju kvalifikacijama održanim u ponedjeljak, a u prvoj seriji je završio na trećem mjestu.

U drugoj seriji izveo je sjajan skok od 137 metara koji mu je donio 151 bod te u konačnici pobjedu ispred Ryoyu Kobayashija.

Zanimljivo da je brzina slovenačkog skakača je prilikom drugog skoka iznosila 90.9 km/h.

Oglasi

Sjajnom Slovencu je ovo bila prva pojedinačna pobjeda na turneriji Čeitri skakaonice te se sada priključio samom vrhu u borbi za konačnu pobjedu.

Drugi u Garmisch-Partenkirchenu je završio Kobayashi koji je skupio ukupno 292.6 bodova skokovaima od 137 i 135. 5 metara.

Na trećm mjestu je završio Andreas Wellinger koji je skupio 291.4 poena što mu je bilo dovoljno da zadrži prvo mjesto u ukupnom poretku Četiri skakonice.

Jedan od glavnih favorita za konačnu pobjedu Stefan Kraft je bio tek šesti i njegove šanse za konačnu pobjedu su značajno umanjene.

Podsjećanja radi, na prvom ovosezonskom takmičenju Četiri skakaonice održanom u Obersttodrfu pobjedu je odnio Andreas Wellinger sa 309.3 poena. Drugi sa tri poena zaostatka je bio Ryoyu Kobayashi.

Do kraja su ostala još dva takmičenja. Naredno je već u srijedu kada će skakači nastupati na skakonici u Innsburucku. Veliko finale je na programu 6. januara u Bischofshofenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi