Perfekcija leta u režiji Anžea Lanišeka začinjena je nevjerovatnom dužinom

Skok u Willingenu na "maloj letaonici"

Perfekcija leta u režiji Anžea Lanišeka začinjena je nevjerovatnom dužinom

H. Zilić

Svjetski kup u ski-skokovima nastavljen je danas u njemačkom zimskom centru Willingenu na najvećoj skakaonici, koju često nazivaju i malom letaonicom jer viđamo i skokove oko 150 metara.

K tačka u Willingenu je na 130 metara, a veličina skakaonice je na 150 metara.

Vidjeli smo veoma uzbudljivo takmičenje nu kojem je slavio Halvor Egner Graneurd ispred Anžea Lanišeka i Dawida Kubackog.

Upravo je slovenski takmičar Anže Lanišek imao najbolji skok dana.

Lanišek je doskočio na 150 metara što je i veličina skakaonice, ali bez velike pomoći vjetra.

Pored navedenog Lanišek je imao i vrhunski izveden skok od samog izlaza sa mosta, preko leta do doskoka.

Oglasi

U zraku nije imao previše kormilarenja, a na veličinu skakaonice doskočio je u telemarku i naravno pokupio odlične ocjene.

Tako je Lanišek odradio najbolji skok ovaj vikend u Willingenu gdje sutra imamo kvalifikacije i dvije serije novog individualnog takmičenja.

Prije Lanišeka u petak je Timi Zajc skočio na nevjerovatnih 161 metar, ali je pao jer je izgubio kontrolu nad skijama na ravnoj površini gdje je aterirao.

Slovenci nastavljaju da oduešvljavaju ove sezone ne velikim skakaonicama i letaonicama.

Još uvijek nam je u sjećanju let Žige Jelara iz austrijskog Kulma kada je na trećoj letaonici u svijetu po veličini aterirao na 247.5 metara, ali u pitanju je bio trening pa se let nije brojao kao zvaničan.

Do kraja sezone u Svjetskom kupu imat ćemo još spektakularnih letova u martu u Vikersundu, zatim i na legendarnoj Planici gdje se i završava sezona od 31. marta do 2. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi