Varao rezultate, provocirao zvijezde, snijeg jednom vidio, a u Pekingu se jedva spustio niz stazu

DJ iz Londona

Varao rezultate, provocirao zvijezde, snijeg jednom vidio, a u Pekingu se jedva spustio niz stazu

Haris Zilić

Zimske olimpijske igre nam obično ponude neke nevjerovatne i egzotične priče, a jedna takva je bila i u Pekingu.

U glavnoj ulozi je skijaš sa Jamajke Benjamin Alexander koji je završio utrku veleslaloma i imao zaostatak u cilju više od minute za pobjednikom Marco Odermattom.

Međutim za ovog momka se veže dosta kontroverzi.

Svjetski mediji objavili su vijest da je Alexander lažiirao rezultate na takmičenju u Crnoj Gori gdje se osvajala jedna od normi za Zimske olimpijske igre.

Nakon ove vijesti Alexander je bio hladnokrvan i provocirao je zvijezde svjetskog skijanja.

"Ne znam. Skijao sam došao sam u Peking i velike zvijezde ostavio iza sebe u plasmanu. Neki su odustali, a ja sam završio utrku, dakle bolji sam od njih", izjavio je ovaj skijaš sa Jamajke, koji inače radi kao DJ u Londonu.

Muzika mu je prva ljubav, ali skijanje i nije baš toliko veliki prijatelj.

Prije nastupa u Crnoj Gori snijeg je vidio samo jednom ove sezone, a ranije je izjavio da je skijanje sport za hrabre.

Mnogi su uvjereni da je Alexander lažirao normu za Peking jer nemoguće da skijaš koji kasni preko minute u cilju ima rezultat za Olimpijske igre posebno jer u Peking nije došao sa pozivnicom.

Jedno je sigurno, ovaj momak će ostati upamćen u historiji Olimpijskih igara, a njegova priča bi mogla biti motiv za još jedan film sličan popularnoj "Ledenoj stazi" i prvom bob timu sa Jamajke.

Top Komentari

King_Kenny
...prvi put vidio snijeg i vec bolji od Muzaferije i ostalih nasih skijasa i skijasica.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi