Gisin odbranila olimpijsko zlato u kombinaciji, Muzaferija odustala u slalomskoj utrci
FOTO: EPA

Shiffrin bez medalje

Gisin odbranila olimpijsko zlato u kombinaciji, Muzaferija odustala u slalomskoj utrci

H. Zilić

Najbolje skijašice svijeta vozile su utrku alpske kombinacije na Olimpijskim igrama u Pekingu.

U ovoj utrci nastupila je i naša Elvedina Muzaferija koja je nakon 20. mjesta u spustu odustala u slalomskoj vožnji i propustila priliku da ostvari najbolji plasman za BiH u historiji obzirom da je utrku kombinacija završilo samo 15 skijašica. Elvedina je imala deveti prolaz u slalomu i bila je bilzu plasmana u TOP 10.

Olimpijsko zlato iz Pyeongchanga odbranila je Švicarka Michelle Gisin, srebro je otišlo u ruke još jedne Švicarke Wendy Hoeldener, a bronza je pripala italijanskoj skijašici Federici Brignone.

Na nesretnoj četvrtoj poziciji završila je češka predstavnica Ester Ledecka.

Mikaela Shiffrin je odustala u slalomskoj utrci već na početku staze i tako se jedna od najboljih skijašica svih vremena iz Pekinga vraća bez medalje.

Top Komentari

King_Kenny
...ono kad si totalni antitalenat za skijanje,ali odes na OI i brukas drzavu samo da ti g*zica vidi puta i da se malo slikas za Instagram...cestitke od mene.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi