Austrijanci slavili u Bischoshofenu
FOTO: EPA

Timsko takmičenje u ski-skokovima

Austrijanci slavili u Bischoshofenu

H. Zilić

U austrijskom Bischofshofenu održano je drugo timsko takmičenje u tekućoj sezoni Svjetskog kupa za skijaše skakače.

Nakon osam skokova trijumf je pripao selekciji Austrije sa ukupno 1015.5 osvojenih poena.

Austrija je slavila u sastavu: Fettner, Aaschenwald, Hoerl i Huber.

Drugo mjesto pripalo je Japancima (Sato Y., Sato K., Kobayashi J., Kobayasho R.), dok je treća bila Norveška (Tander, Forfang, Lindvik, Granerud).

Razočarala je selekcija Njemačke koje je u sastavu Wellinger, Schmid, Eisenbichler, Geiger zauzela tek šesto mjesto sa 943.1 poenom u zbiru i današnjim lošim rezultatom Njemačka je izgubila lidersku poziciju u Kupu Nacija gdje je sada ldier Austrija, druga je Norveška, a Njemačka je pala na treću poziciju. I tu će biti velike borbe do kraja sezone jer su tri prve reprezentacije u 156 bodova.

Kompletne rezultate današnjeg takmičenja u Bischofshofenu pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ovako je nejada moj finac Janne Ahonen, davno je to bilo.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi