Geiger slavio u Engelbergu, Zajc na postolju
FOTO - EPA: Geigerov let "iznad" Engleberga

Odlično takmičenje u Švicarskoj

Geiger slavio u Engelbergu, Zajc na postolju

H. Zilić

U švicarskom Engelbergu održano je osmo pojedinačno takmičenje u tekućoj sezoni Svjetskog kupa u ski-skokovima.

Gledali smo vrlo uzbudljivo takmičenje, a nakon dvije serije slavio je njemački takmičar Karl Geiger sa zbirom bodova 287.4.

Geigeru je trijumf donio sjajan skok u drugoj seriji od 140.0 metara.

Sa 0.8 bodova zaostatka drugo mjesto pripalo je Ryoyu Kobayashiju iz Japana koji je također u drugoj seriji imao odličan skok od 140.5 metara.

Podijum je kompletirao vodeći nakon prve serije Timi Zajc iz Slovenije. Slovenac je u prvoj seriji imao skok od 139.0 metara, a u drugoj je malo podbacio i skočio 137.0, ali na kraju zbir bodova od 282.6 bio je dovoljan za podijum.

U TOP 10 završili su Peier, Hoerl, Stoch, Granerud, Lanišek, Kraft i Lindvik.

Geiger je ostao lider u Svjetskom kupu sa 514 bodova, 120 više od Kobayashija.

Sutra je u Engelbergu na rasporedu još jedno individualno takmičenje, a nakon toga ide božićna pauza pred Novogdišnju turneju "Četiri skakaonice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi