Korona je opet u prvom planu: Otkazano tradicionalno takmičenje u skijaškim skokovima!
FOTO: EPA

FIS je odmah našao zamjenu

Korona je opet u prvom planu: Otkazano tradicionalno takmičenje u skijaškim skokovima!

H. Zilić

Koronavirus stvara nove probleme u svijetu sporta.

Svjedočili smo odgodama utakmica u Engleskoj i još nekim evropskim državama, a sada je i zvanično otkazano jedno od tradicionalnih takmičenja u ski skokovima.

Japanski Sapporo je potvrdio novi val pandemije koronavirusa i odgodio je takmičenja u Svjetskom kupu za skijaše skakače u periodu od 21. do 23. januara.

Sapporo je već dugi niz godina sredinom januara domaćin najboljim takmičarima u skijaškim skokovima, ali sada su bili primorani na odgodu. Inače skakaonica u Sapporou je jedna od onih gdje se redovno održavaju takmičenja skoro svake sezone.

FIS je odmah reagovao i kao zamjenu su našli njemački Titisie Neustadt, ali i ta takmičenja će navjerovatnije proći bez prisustva gledatelja.

Podsjetimo, ovaj vikend Svjetski kup je u švicarskom Englebergu, nakon toga ide božićna pauza, a onda počinje Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti