Proljetno vrijeme zaustavilo najbolje skijaše današnjice

U Bormiju

Proljetno vrijeme zaustavilo najbolje skijaše današnjice

H. Zilić

Klimatske promjene u Evropi gdje su za ovo doba godine izuzetno visoke temperature zraka najviše je pogodilo zimske sportove.

Tako su najbolji skijaši današnjice ostali bez šanse da se danas bore za bodove u superveleslalomu u Bormiju, a razlog je vjetar koji je topio snijeg na stazi, a na trenutke je bio i južnog intervala.

Inače temeprature u ovom zimskom centru danas su dostizale i 11 stepeni iznad nule što ne pamte ni nasjtariji stanovnici u ovom dijelu Italije.

Za pet dana je najavljeno naglo zahlađenje gdje će u Bormiju temeprature biti oko -1 stepen što je godišnji prosjek u ovo doba godine.

Problem bi mogao imati u Zagreb za utrke na Sljemenu 4. i 6. januara jer je i na području Balkana predviđeno proljetno vrijeme u prvim danima Nove godine, tako bi recimo temepratura u Sarajeva za vikend mogla dostizati i 15 stepeni iznad nule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi