Vlhova dominirala u Lienzu, Bormio sretan za Norvešku
FOTO: EPA

Svjetski kup u alpskom skijanju

Vlhova dominirala u Lienzu, Bormio sretan za Norvešku

H. Zilić

Nastavljeno je takmičenje u Svjetskom kupu u alpskom skijanju.

Najbolje slalomašice svijeta vozile su utrku u Lienzu, a slavila je Slovakinja Petra Vlhova u vremenu 1:42.10.

Drugoplasirana je završila Katharina Liensberger iz Austrije (+0.51), a treće plasirana Švicarka Michelle Gisin (+0.68).

Odličan nastup je imala i skijašica iz Hrvatske Leona Popović koja je završila na 14. mjestu i upisala novih 18 bodova u Svjetskom kupu.

Najbolji skijaši svijeta u Bormiju su vozili superveleslalom, a trijumf je otišao u ruke Norvežanina Aleskander Kilde Aamodta, koji je u cilju imao vrijeme 1:27.95.

Podijum su kompeltirali austrijski skijaši, drugoplasirani je završio Raphael Hasser, a trećeplasirani Vincent Kriechmayr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi