Nevjerovatno skijanje Elvedine Muzaferije: Puhala je za vratom najboljoj skijašici svijeta
FOTO: EPA

U Crans Montani

Nevjerovatno skijanje Elvedine Muzaferije: Puhala je za vratom najboljoj skijašici svijeta

Haris Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija nalazi se u izuzetnoj formi. Nakon pobjede u Evropa kupu u Crans Montani u utrci spusta, Elvedina je pokazala danas na istoj stazi da za vikend možemo očekivati novi rezultat u Svjetskom kupu vrijedan pažnje, a možda i historije.

Na prvom zvaničnom treningu spusta, Elvedina je zauzela 13. mjesto u vremenu 1:29.39, a za pobjednicom Kirom Weidle zaostala je 88 stotinki.

Koliko je Elvedina bila sjajna govori podatak da je trenutno vodeća u Svjetskom kupu i najbolja skijašica svijeta Lara Gut Behrami bila brža samo 24 stotinke.

Naša skijašica se na današnjem treningu u cilju našla među kremom svjetskog skijanja. Ispred Elvedine su bile Mowinckel, Brignone, Venier, Lie, Miradoli, a recimo iza sebe je naša skijašica ostavila Štuhec, Gritsch, Flury, Puchner, Scheyer, Bassino, Delago...

U Crans Montani se u petak, subota i nedjelju voze dva spusta i jedan superveleslalom.

Ako bi Elvedina u utrci ponovila 13. mjesto kao danas to bi bio najbolji rezultat bh. skijanja i 20 novih bodova u Svjetskom kupu.

Oglasi

U utrci superveleslaloma u Cortini, Elvedina je zauzela 14. mjesto što je najbolji rezultat u hsitpriji bh. skijanja.

Nema sumnje da se naša skijašica nalazi u vrhunskoj formi, a do kraja Svjetskog kupa skoro sve su ostale brze disicpline.

Nakon Crans Mntane skijašice imaju još tri superveleslaloma i spust prije same završnice, a postoji mogućnosti nadoknade neke od spust utrka koje su ranije otkazane.

Rezultate današnjeg zvaničnog treniga u Crans Montani pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Fizo
Kada je održano prvenstvo Jugoslavije uoči rata '92 , skoro sva prva mjesta su osvojili skijaši iz BiH. Doduše nisu učestvovali Slovenci. Muzaferija samo pokazuje da se skijanje vrača tamo gdje je davno trebalo biti da nije bilo da agresije na Bosnu.
2 2
BosanskaSvedska
Bravo muzaferija!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti