Muzaferija ispisala historiju, ali novac koji je zaradila bukvalno je sića za profesionalni sport
FOTO: xMattiaxRadonix xipa-agency

Sjajan vikend u Cortini za najbolju bh. skijašicu

Muzaferija ispisala historiju, ali novac koji je zaradila bukvalno je sića za profesionalni sport

Haris Zilić

Fenomenalan vikend je iza najbolje bh. skijašice Elvedine Muzaferije, koja je u legendarnoj Cortini na jednoj od najtežih staza na svijetu za skijašice, osvojila ukupno 24 boda za Bosnu i Hercegovinu.

Muzaferija je jučer u spustu osvojila 25. mejsto i prvih šest bodova ove sezone, a danas je briljirala.

Nedjeljni superveleslalom u Cortini donio je i najbolji rezultat za bh. skijanje od naše nezavisnosti.

Elvedina je utrku superveleslaloma završila na 14. poziciji i osvojila 18 bodova.

Tako naša najbolja skijašica trenutno ima 24 boda u okviru Svjetskog kupa, a do kraja sezone ima dosta brzih disciplina i vjerujemo da Elvedina može osvoiti još koji bod.

Pored bodova, Elvedina je ova dva dana u Cortini zaradila i određenu sumu novca.

Oglasi

Za trenutna 24 boda u Svjetskom kupu Muzaferija je zaradila 2.625 švicarskih franaka što je približno 5.500 KM. Kada pogledamo plate, cifre i zarade u profesionalnom sportu ovo je zaista sića.

Istina, svaka novčana nagrada je dobra, ali imajući obzri da je skijanje izuzetno skup sport, današnje zarade skijašica i skijaša su u nekim trenucima i mizerne.

Tako je recimo Mikaela Shiffrin ove sezone zaradila 463.000 švicarskih franaka, a trenutni lider kod skijaša Marco Odermatt na računu ima 578.000 švicarskih franaka.

Kada završi sezona kada se sve sumira, putovanja, opreme, treninzi, skijaši i skijašice zaista malo zarađuju, ako pri tome znamo da je skijanje jedna od najtežih sportskih disciplina.

Kompletne zarade najboljih skijašica i skijaša svijeta u tekućoj sezoni možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti