Elvedina Muzaferija prošla kroz cilj, a onda su svi na Eurosportu čuli uzvik na bosanskom jeziku

Historijski rezultat za bh. skijanje

Elvedina Muzaferija prošla kroz cilj, a onda su svi na Eurosportu čuli uzvik na bosanskom jeziku

Endin Čaušević

Elvedina Muzaferija oduševila je danas nastupom u utrci superveleslaloma u italijanskog Cortini d'Ampezzo i ispisala je historiju bh. skijanja osvojenim 14. mjestom, a sada se pojavio i video njene sjajne utrke.

Muzaferija ove sezone skija u odličnoj formi, a to je danas najbolje pokazala na legendarnoj stazi u Italiji gdje je osvojila 14. mjesto u utrci superveleslaloma.

Osvajanjem 14. mjesta Muzaferija je ispisala historiju bh. skijanja jer je to najbolji rezultat ikad za našu državu, te je danas osvojila novih 18 bodova u Svjetskom kupu.

Ona je danas ostvarila vrijeme od 1:22.58, a za pobjednicom Larom Gut Behrami naša najbolja skijašica zaostajala je 1.83 sekunde.

Također, na društvenim mrežama pojavio se i video historijskog nastupa Muzaferije, a jedan detalj posebno je zanimljiv.

Oglasi

Naime, na kraju njene vožnje kada je Muzaferija već prošla kroz cilj u prenosu na Eurosportu moglo se čudi kako je na stazi orilo: "Tako je".

Elvedina Muzaferija, naša sjajna skijaška zvijezda, je upravo ostvarila najbolji rezultat u historiji BH skijanja! U...

Posted by Edhem Foco on Sunday, January 28, 2024

Vjerovatno je to bio neko iz trenerskog tima naše najbolje skijašice, a njihova reakcija najbolje opisuje koliko je ovo veliki rezultat Muzaferije za Bosnu i Hercegovinu.

I Elvedina nije mogla da sakrije oduševljenje kada je shvatila kakav rezultat je napravila, te se njen mukotrpni rad svih ovih godina konačno počeo isplaćivati.

Što se tiče superveleslaloma Gut Behrami je preuzela vodstvo u ukupnom poretku ove discipline, te u konačnom plasmanu Svjetskog kupa smanjila je zaostatak za Mikaelom Shiffrin na 195 bodova i iskoristila činjenicu što je Amerikanka trenutno povrijeđena.

Top Komentari

user1667575277
Bravo Elvedina,BRAVO AFERIM Sve čestitke za uspjeh,aferim
1 0
Ham0
Bravo kraljice nasa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti