Dečko Mikaele Shiffrin udaljen sa Igara zbog sramotne izjave

Morao se vratiti u Francusku

Dečko Mikaele Shiffrin udaljen sa Igara zbog sramotne izjave

Francuski skijaš Mathieu Faivre, koji se inače zabavlja sa Mikaelom Shiffrin, izbačen je sa Zimskih olimpijskih igara nakon sramotne izjave.

Dvadesetšestogodišnji Faivre je završio posljednji, sedmi u veleslalomu u Pjončangu, a nakon utrke imao je oštre i neprimjerene komentare na račun Francuskog olimpijskog komiteta.

"Da samo znate šta ja mislim o kolektivu... Došao sam ovdje takmičiti se zbog sebe", kazao je, između ostalog, Faivre kojeg je Francuski olimpijski komitet zbog discipline ekspresno suspendovao sa Zimskih olimpijskih igara.

Kad je shvatio šta je izgovorio, Faivre se kasnije izvinio pravdajući se da je bio očajan.

"Imao sam osjećaj da dobro skijam u drugoj vožnji, a kada sam vidio rezultat to je bilo kao šamar. Volio bih vratiti vrijeme zbog onoga što sam rekao. Krivnja je moja ako sam šokirao neke ljude."

Faivre tako neće moći biti podrška lijepoj Mikaeli, koja se u srijedu takmiči u spustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi