Siebenhofer prva, Muzaferija posljednja na trećem treningu spusta

Zimske olimpijske igre u PyeongChangu

Siebenhofer prva, Muzaferija posljednja na trećem treningu spusta

Upravo je završen treći trening spusta na stazi u Jeongseonu, a najbolje vrijeme je ostvarila Austrijanka Ramona Siebenhofer.

Siebenhofer je stazu u Jeongseon Centru odvezla u vremenu 1:40.67, dok je dvije desetinke od nje sporija bila švicarska skijašica Michelle Gisin sa vremenom od 1:40.87.

Treću poziciju zauzela je Italijanka Nadia Fanachini koja je kasnila jednu stotinku (1:40.88) za Michelle Gisin.

Lindsey Vonn sa vremenom 1:40.96 je bila četvrta, dok je petu poziciju zauzela najbolja skijašica današnjice Mikaela Shiffrin (1:41.01.)

Shiffrin je učestvovala na trećem treningu iako je nešto ranije najavila da neće nastupiti u utrci spusta zbog toga što želi voziti kombinaciju koja je pomjerena za petak, pa se zbog zgusnutog rasporeda odlučila "odreći" spusta.

Bh. skijašica Elvedina Muzaferija je treći trening spusta završila na posljednjoj 45. poziciji. Naša predstavnica nije imala svoj dan a stazu je odvezla u vremenu 1:49.23, sa 8.56 sekundi zaostatka u odnosu na najbržu, Siebenhofer.

Borba za medalje u ženskom spustu je zakazana za noć sa utorka na srijedu u 3:00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi