Dodijeljena i 1000. zlatna medalja na Zimskim olimpijskim igrama

Japanskom klizaču pripala velika čast

Dodijeljena i 1000. zlatna medalja na Zimskim olimpijskim igrama

Japanac Yuzuru Hanyu je danas došao do zlatne medalje u umjetničkom klizanju u PyeongChangu i tako uspio odbraniti naslov olimpijskog prvaka iz Sočija.

Međutim, njegovo zlato ima toliko veću važnost s obzirom da se radi o 1000. zlatnoj medalji koja je dodijeljena u historiji Zimskih olimpijskih igara.

Hanyuu je pripala velika čast da u historiji ostane upisan kao 1000. osvajač "zimskog" olimpijskog zlata, a da bi se došlo do ove brojke bile su potrebne 94 godine, s obzirom da je prva zlatna medalja na Zimskim olimpijskim igrama uručena davne 1924. godine u švicarskom Chamonixu.

Ovaj 23-godišnji klizač je danas bio ubjedljivo najbolji u kratkom programu, da bi slobodni dio završio na drugoj poziciji, ali je sa ukupno 317.85 bodova stigao do naslova olimpijskog prvaka.

Drugoplasirani je bio njegov sunarodnjak Shome Uno sa 306.90 poena, dok je bronzu osvojio Španac Javier Fernandez koji je svoj nastup završio sa 305.24 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti