Sezona karijere za Elvedinu Muzaferiju: Zaradila je pristojan novac i poboljšala FIS koeficijent

Osvojila 27 bodova

Sezona karijere za Elvedinu Muzaferiju: Zaradila je pristojan novac i poboljšala FIS koeficijent

H. Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ima najbolju sezonu u karijeru u okviru Svjetskog kupa.

Elvedina je osvojila 27 bodova, od čega je 14 u spustu i 13 u super G-u i pokazala da u brzim disciplinama lagano ide prema sredini svjetskog skijaškog karavana.

Najbolji rezultat je ostvarila u super G-u u St. Moritzu gdje je zauzela 18. mjesto, dok je na spustu u Crans Montani bila na 21. poziciji.

Pored bodova u Svjetskom kupu i poboljšanja FIS koeficijenta, Elvedina je zaradila i pristojan novac za svoje rezultate.

Prema zvaničnim podacima FIS-a, Elvedina je za 27 osvojenih bodova u tekućoj sezoni zaradila ukupno 3.250 švicarskih franaka, a za vikend je na rasporedu i super G u Lenzerhiediu, naša skijašica je dokazala da joj leže skijališta u Švicarskoj pa je očekivati i borbu za nove bodove.

Ovome dodajmo da je ove sezone najviše zaradila Petra Vlhova, a Slovakinja pored svog imena trenutno ima cifru od 332.632 švicarska franka.

Top Komentari

King_Kenny
...da je radila u Bingu na kasi bolje bi prosla...cura nije talentovana za ovaj sport,ali izgleda da su joj roditelji neki uhl**** na narodnoj grbaci cim imaju love da finansiraju ove njene marifetluke...najkorisnija bi bila sa oklagijom ili serpom u rukama u kuhinji.
1 9
vence
Kakav bola novac? Pa, to potrosi za jedan odlazak na neku utrku!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi