Elvedina Muzaferija saznala startni broj za posljednju utrku sezone
FOTO: EPA

Spust u Sallbachu

Elvedina Muzaferija saznala startni broj za posljednju utrku sezone

H. Zilić

U austrijskom Sallbachu sutra se vozi posljednja utrka sezona u Svjetskom kupu za skijašice, a u pitanju je utrka spusta koja počinje u 11 sati i 15 minuta.

I u ovoj utrci nastupit će najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija koja će tako zaključiti fenomenalnu sezonu, najbolju u historiji bh. skijanja.

Elvedina je u petak nastupila na završnici u superveleslalomu, sutra će nastupiti na završnici i u spustu.

U utrci spusta će nastuputu 21 skijašica od 25 koliko su izborile nastup na završnici, četiri skijašice nećemo gledati zbog povreda.

Elvedina Muzaferija sutra ima starni broj 20. i to je drugi najbolji startni broj u njenoj karijeri u utrkama Svjetskog kupa. Startnu listu za sutrašnji spust pogledajte OVDJE.

Oglasi

Podsjetimo da samo 15 skijašica na završnici osvaja bodove i nadamo se da će Elvedina biti među 15 i fenomenalnu sezonu okončati bodovima.

Naša najbolja skijašica je u utrci superveleslaloma odustala nakon što je imala najbolje prvo prolazno vrijeme, a nakon pada nije krila razočarenje.

"U prvom sektoru uspjela sam biti jako dobra. Nakon toga vidjeli ste šta se desilo, trenutak disbalansa me koštao. Iako znam da je i to dio skijanja, osjećala sam se grozno. Međutim, nemam vremena za gubljenje.

Samo je pitanje vremena kada ću sastaviti stazu istom dinamikom od starta do cilja, i ako budem skijala sutra kao prvi sektor danas, to može biti jako dobar rezultat. Sutra želim skijati bolje i obradovati sve one koji navijaju za mene. Posebno one koji su zbog mene došli u Saalbach", poručila je Muzaferija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi