Pius Paschke sjajnim skokom u drugoj seriji stigao do prve pobjede u karijeri
FOTO: EPA

Takmičenje u Engelbergu

Pius Paschke sjajnim skokom u drugoj seriji stigao do prve pobjede u karijeri

H. Zilić

Najbolji skijaši skakači nastavili su takmičenje u Svjetskom kupu. U švicarskom Engelbergu danas je bilo prvo od dva individualna takmičenja ovaj vikend, a ukupno sedmo takmičenje u sezoni.

Do prve pobjede u karijeri stigao je njemački predstavnik Pius Paschke zahvaljujući skoku u drugoj seriji.

Paschke je u drugoj seriji doletio na 135 metara uz zbir ocjena 160.3 i sa šeste pozicije nakon prve serije skočio do prve pobjede u karijeri.

Drugo mjesto je zauzeo Marius Lindvik iz Norveške i najavio buđenje Norvežana, dok je trećeplasirani i bio lider u Svjetskom kupu Stefan Kraft iz Austrije.

Tragičar dana je Andreas Wellinger koji je nakon prve serije bio vodeći, ali katastrofalnim skokom u drugoj seriji sve je pokvario i završio na 12. poziciji.

Oglasi

U TOP 10 danas su još završili Granerud, Lanišek, Forfang, Sundal, Deschwanden, Zajc i Hayboeck.

Kompletne rezultate iz Engelberga pogledajte OVDJE.

Lider u Svjetskom kupu je Stefan Kraft sa 569 bodova, a onda slijede tri Nijemca, Andreas Wellinger ima 402, boda, Pius Paschke je na 383, a Karl Gegier ima 364 osvojena boda.

U Englebergu je u nedjelju drugo individualno takmičenje, a nakon toga ide božićna pauza do 29. decembra kada počinje tradicionalno izdanje Novogodišnje turneje "četiri skakaonice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi