Kraft nevjerovatan na startu nove sezone u ski-skokovima
FOTO: EPA

Slavio i u Lillehameru

Kraft nevjerovatan na startu nove sezone u ski-skokovima

Haris Zilić

Sezona u Svjetskom kupu za skijaše skakače stigla je do četvrte stanice, a danas je u norveškom Lillehameru bilo individualno takmičenje na velikoj skakaonici.

Nevjerovatan na startu nove sezone je Stefan Kraft iz Austrije koji je upisao četvrtu pobjedu u nizu, ima 4 od 4 ove sezone i stigao je ukupno do 34. pobjede u karijeri.

Kraft je danas slavio sa skokovima 134 i 145. metara i zbirom bodova od 318.2.

Do podijuma i drugog mjesta došao je također ove sezone odlični Andreas Wellinger iz Njemačke sa 312.3 osvojena boda, a podijum je kompletirao Jan Hoerl iz Austrije.

Četvrtoplasirani je bio Karl Geiger iz Njemačke, a Kobayashi i Lindvik su razbili austrijsko-njemačku dominaciju zauzveši 5. i 6 mjesto danas.

Inače Austrijanci i Nijemci su daleko ispred svih na startu nove sezone.

Oglasi

Tako su u TOP 10 danas završili Paschke iz Njemačke, te austrijski dvojac Fettner i Hayboeck, dok je na desetom mjestu završio Slovenac Peter Prevc.

Kompletne rezultate iz Lillehamera pogledajte OVDJE.

Svjetski kup u ski-skokovima nastavlja se već narednog vikenda kada je dupli program u njemačkom Kligenthalu, također ćemo gledati dva inidividualna takmičenja.

Nakon toga idu dva individualna takmičenja u švicarskom Engelbergu.

Sve navedeno je zagrijavanje za tradiiconalnu Novogodišnju turneju koja počinje krajem decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi