Publika utihunla: Amerikanac poletio u Kulmu i završio je užasno, skije se otkačile...

Dan za zaborav

Publika utihunla: Amerikanac poletio u Kulmu i završio je užasno, skije se otkačile...

Haris Zilić

Okončan je prvi dan Svjetskog prvenstva u ski-letovima u austrijskom Kulmu. Nakon dvije serije dosta razloga za zadovoljstvo ima Slovenac Timi Zajc koji pred odlučujće dvije serije za vikend nosi 12 bodova prednosti ispred Austrijanca Stefana Krafta.

Nažalost Kulm po dobrom neće pamtiti američki predstavnik Erik Bleshaw koji je ove sezone uspio i osvojiti devet bodova u Svjetskom kupu.

Belshaw je u prvoj seriji išao na solidnih 190 metara, ali je prilikom doskoka imao vrlo nezgodan pad.

Izgubio je ravnotežu, nije primiro skije i došlo je do pada.

Na kraju je Belshaw dobro i prošao jer su se skije odvojile pa je moglo biti još gore po Amerikanca.

Oglasi

Brzo se pridigao i dao znak da je sve dobro prošlo i da nema težih povreda barem na prvu reakciju.

Ipak, Amerikanac će u toku sutrašnjeg dana odraditi dodatne preglede i vidjet ćemo da li će se pojaviti u Willingenu prvog vikenda feburara na takmičenju u okviru Svjetskog kupa.

Inače, Timi Zajc je na dobrom putu da ispiše historiju ovog sporta. Naime, sjajni Slovenac bi mogao u manje od godinu dana osvojiti titulu prvaka svijeta u ski-skokovima i ski-letovima.

Zajc je prošle godine u februaru na Planici uzeto zlato na Svjetskom prvenstvu na velikoj skakaonici, a sada može uzeti i svjetsko zlato na leatonici.

Pored još dvije individualne serije u Kulmu ćemo ovaj vikend gledati i timsko takmičenje i također borbu za medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi