Esma Alić se nije proslavila u debitantskom nastupu na Olimpijskim igrama

Diskvalifikovana nakon prve vožnje veleslaloma

Esma Alić se nije proslavila u debitantskom nastupu na Olimpijskim igrama

Endin Čaušević

Bh. skijašica Esma Alić nije se proslavila na svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama.

Alić je debitovala danas na Olimpijadi i nastupila je u disciplini veleslalom, ali svoj prvi nastup neće baš pamtiti po dobrom.

Naša skijašica je završila prvu vožnju sa 12.31 sekundi zaostatka za vodećom Sarom Hector, ali ubrzo nakon toga stigla je informacija da je Alić diskvalifikovana.

Naime, 20-godišnja bh. skijašica je imala pogrešan start i ubrzo nakon što je završila prvu vožnju objavljeno je da je diskvalifikovana, te da neće nastupiti u drugoj vožnji.

Alić još očekuje nastup u slalomu koji je na rasporedu u srijedu i nadamo se da će naša skijašica imati dosta više sreće i uspjeha nego jutros.

Top Komentari

Ecosport
Znam da si mlada i sve to skupa. Ali neiskustvo nije pogrešan start, to je očito tvoja nepažnja ili neznanje. Žao mi je što ćeš morati čitati svakakve komentare, ali nema opravdanja za ovakvu grešku. I da tome dodamo 12 sekundi zaostatka u trci koja traje minutu, to je već prava sramota. Tu nije kriva država. Pogledaš malu Muzaferiju i vidiš da se može, da nije do države.
7 5
Eduard
Dobro je samo neka ne puca. Sada ce dusebrizbici da brane ovakve "uspjehe" itd itd. Onaj zavrsio zadnji, ova diskvalifikovana ali veliki je uspjeh otici na olimpijadu i caast braniti boje nase domovine.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi