EYOF: Djevojčica pala s tribine u dvorani Skenderija, doktori joj se bore za život

Nesreća tokom brzog klizanja

EYOF: Djevojčica pala s tribine u dvorani Skenderija, doktori joj se bore za život

E. Čaušević
Teme:

Već nekoliko dana u sarajevskoj Skenderiji održavaju se takmičenja u nekoliko disciplina EYOF-a.

Ovih dana uglavnom su bila takmičenja u brzom klizanju, a večeras je po prvi put bilo i takmičenje u umjetničkom klizanju. No, sve to je zasjenila strašna nesreća koja se desila tokom takmičenja u brzom klizanju.

Naime, tokom ovog takmičenja u okviru EYOF-a došlo je do nesreće kada je dijete palo s jedne od tribina u dvorani Skenderija. Djevojčica je zadobila teške tjelesne povrede i na svu sreću brzom reakcijom i pružanjem prve pomoći spašen joj je život.

Djevojčica se trenutno nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ali nažalost i dalje je životno ugrožena. Doktori će nakon dodatnih pregleda odlučiti da li će biti potreban operativni zahvat kako bi spasili život ove djevojčice.

Prve nezvanične informacije govore da je u u dvorani nana s troje djece prisustvovala današnjim dešavanjima na EYOF-u. Iako su volonteri upozorili da se treba obratiti više pažnje na djecu koja su trčala po tribini i penjala se po ogradi na kraju je došlo do velike nesreće kada je djevojčica pala s pet metara visine.

Također, saznajemo da je i delegacija EYOF-a trenutno u bolnici, te da pomno prate situaciju.

Top Komentari

GMOKokosh
O Boze dragi :( Pomozi Boze da malo stvorenje bude dobro, tuga...
18 0
Honduras
Ja zaista neznam kako nama mogu dati da nesto organizujemo mi nemam infrastrukuturu ni za koridu.to je jadno kolko mi ulazemo u sport i sve ostalo.jad i čemer.
8 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi