EYOF 2019: Slovakinja i Poljak najbrži u brzom klizanju na 500 metara

Brzo klizanje - short track

EYOF 2019: Slovakinja i Poljak najbrži u brzom klizanju na 500 metara

Teme:

Drugog dana takmičenja na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu EYOF-u podijeljeno je još nekoliko setova medalja. Takmičenja su nastavljena su trkom u brzom klizanju na 500 metara u dvorani "Mirza Delibašić".

Zlatnu medalju u konkurenciji takmičarki osvojila je Petra Rusnakova iz Slovačke (44.804). Srebro je pripalo njenoj sunarodnjakinji Luciji Filipovoj, dok je treća bila Magdalena Zychiz (Poljska).

U muškoj konkurenciji na 500 metara zlatnu medalju osvojio je Poljak Mateusz Krzeminski, sa vremenom 42.446. Srebreni je bio Turčin Furkan Akar, dok je bronza pripala Mađaru Balaszu Bontovicsu.

Na Igmanu je završena utrka u ski trčanju (slobodna tehnika) na 5 km za djevojke. Takmičila se 81 djevojka, a BiH nije imala predstavnice. Prvo mjesto osvojila je Anja Weber iz Švicarske sa vremenom 14:51:5, nakon nje je Alena Baranova iz Rusije čije je vrijeme 15:02:9, a treće mjesto je osvojila Njemica Helen Hoffman s vremenom 15:04:3.

Završena je i utrka za muškarce na 7.5 km u istoj disciplini. Na utrci su učešće uzela 92 takmičara, a BiH je imala četvoricu predstavnika.

Najbolje plasirani takmičar je Norvežanin Moerk Martin Kirkeberg s vremenom 19:47.3, srebro je pripalo njegovom sunarodnjaku Edvardu Sandviku s vremenom 19:55.3, dok je treće mjesto osvojio Nufer Cla - Ursin iz Švedske, koji je kroz cilj prošao za 20:00.3

Utrka na Dvorištima iz biatlona za muškarce u disciplini 7.5 km pripala je predstavniku Francuske Ericu Perrotu s vremenom od 24:31.7. Na drugom mjestu završio je Slovenac Planko Lovro koji je kasnio 9.2 sekunde, dok je treće mjesto osvojio Rus Ilia Anisimov (+19.9).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi