Fantastična Lindsey Vonn slavila novu pobjedu

Amerikanka najbolja

Fantastična Lindsey Vonn slavila novu pobjedu

Legendarna američka skijašica Lindsey Vonn danas je slavila 81. u karijeri nakon što je ponovo bila najbolja u spustu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. 

Vonn vozi u sjajnoj formi pred Olimpijske igre, a to je potvrdila i danas novom pobjedom u spustu. Podsjetimo, ona je i jučer bila najbolja u ovoj disciplini na istoj stazi.

Vonn je danas slavila s vremenom 1:37.92, a iza nje je završila italijanska skijašica Sofia Goggia sa 11 desetinki zaostatka, dok se na postolje popela i Tina Weirather iz Lithenštajna.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa još uvijek je vodeća Goggia sa 429 bodova, ali sada se njena razlika itekako istopila jer je Vonn prišla na samo 23 boda minusa. Na trećem mjestu je još uvijek Wirather.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi