Gut slavila u Söldenu u veleslalomu na otvaranju sezone

Gut slavila u Söldenu u veleslalomu na otvaranju sezone

Edmir Škorić

Švicarska skijašica Lara Gut slavila je na prvoj ovosezonskoj utrci Svjetskog kupa. 

Gut je slavila u utrci veleslaloma u austrijskom Söldenu. Švicarka je nakon prve vožnje imala 77 stotinki prednosti ispred Njemice Viktorije Rebensburg, a na kraju je imala 84 stotinki prednosti u odnosu na Austrijanku Katrhin Zettel, dok je Rebensburg završila sa sekundom i 28 stotinki zaostatka na trećem mjestu.

Ovo je za Gut četvrta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu i prva veleslalomska. Pobjeđivala je ranije u superveleslalomu i spustu.

Pobjednica Svjetskog kupa iz prošle sezone i osvajačica Malog kristalnog globusa u veleslalomu, Slovenka Tina Maze, završila je tek 18. sa tri sekunde i pet stotinki zaostatka.

Svjetski skijaški kup, skijašice, veleslalom u Söldenu, rezultati:

1. Lara Gut (Švi) 2:25.16
2. Kathrin Zettel (Aut) +0.84
3. Viktoria Rebensburg (Njem) +1.28
4. Anna Fenninger (Aut) +1.41
5. Tina Weirather (Lih) +1.58 ...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:
1. Lara Gut 100 bodova
2. Kathrin Zettel 80
3. Viktoria Rebensburg 60 ...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.