Henrik Kristoffersen najbolji u Leviju

Norvežanin krenuo pobjedom

Henrik Kristoffersen najbolji u Leviju

A. Čaušević

Henrik Kristoffersen pobjednik je prvog ovosezonskog slaloma voženog u finskom Leviju.

Norveški skijaš je do prve pobjede u ovoj sezoni stigao zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji. Njegovo ukupno vrijeme je glasilo 1:48.55 te je bio devet stotinki brži od Francusa Noela Clemata.

Podijum je kompletiroa Daniel Yule sa 18 stotinki zaostatka za pobjednikom, dok je gubitnik dana Dave Ryding koji je bio drugi u prvoj vožnji, ali nije završio utrku.

Među bodovima su završila i hrvatski skijaši Istok Rodeš (14.) i Filip Zubčić (16.). Najbolji Slovenac je bio Zan Kranjec na 21. mjestu.

Inače, Kristoffersenu je ovo bila 16. pobjeda u karijeri te je Norvežanin nakon oproštaja Marcela Hirschera prvi kandidat za mali kristalni globuu u slalmou.

Promo

Top Komentari

Prazina
Još jedan Hrvat je osvojio bodove i uz to bio bolji od najboljeg Slovenca. Kolega(20.mjesto)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi