Hirscher slavio na Sljemenu
Austrijski skijaš danas je u Zagrebu stigao do 64. pobjede u karijeri (Foto: EPA)

Novi trijumf sjajnog Austrijanca

Hirscher slavio na Sljemenu

Midhat Šljivak

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slaloma koji se danas vozio na zagrebačkom Sljemenu.

Sjajni austrijski skijaš još jednom potvrdio dominaciju. Odradio je dvije odlične vožnje i na kraju je slavio ukupnim rezultatom 1:48.64.

Iza sebe je Hirscher ostavio francuskog skijaša Alexisa Pinturaulta koji je kasnio 60 stotinki, dok je još jedan Austrijanac Manuel Feller završio kao treći.

Vodeći nakon prve vožnje austrijski skijaš Marco Schwarz (51.80) nije završio drugu vožnju, što je na kraju Hirscher maksimalno iskoristio da dođe do novog trijumfa.

Hirscher je nakon nove pobjede povećao prednost u odnosu na konkurenciju u ukupnom poretku Svjetskog kupa i sada ima 756 osvojenih bodova.

U poretklu slaloma sada je znatno povećao prednost na Schwartza i ima 336 bodova, dok je njegov sunarodnjak ostao na 235.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi