Hirscher slavio u Schladmingu, Kristoffersena gađali grudvama

Austrijanac siguran kod kuće

Hirscher slavio u Schladmingu, Kristoffersena gađali grudvama

E. Škorić

Austrijski skijaš Marcel Hirscher slavio je u slalomu Svjetskog kupa u Schladmingu.

Hirschr je u Schladmingu pred domaćom publikom ostvario 54. pobjedu u karijeri i devetu u aktuelnoj sezoni.

Lider Svjetskog kupa stigao je do pobjede sjajnim nastupima u obje vožnje, a iza sebe je ostavio Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji je zaostao 39 stotinki, dok je treći sa čak dvije sekunde i 13 stotinki zaostatka bio Švicarac Daniel Yule.

Ovom pobjedom Hirscher je dostigao sunarodnjaka Hermanna Maiera na drugom mjestu na ljestvici skijaša s najviše pobjeda i sada obojica imaju po 54 pobjede, dok je na vrhu Šveđanin Ingemar Stenmark sa 86 pobjeda.

U ukupnom poretku Hischer vodi sa 1154 boda, Kristoffersen je durgi sa 980, a treži Norvežanin Svindal sa 666 bodova. Inače, zanimljivo da su danas Kristoffersena domaći navijači gađali grudvama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi