Hirscheru pobjeda u Adelbodenu

Slalom za muškarce

Hirscheru pobjeda u Adelbodenu

E. Škorić, foto: EPA

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobjednik je slaloma koji se danas vozio u švicarskom Adelbodenu.

Hirscher je slavio s vremenom 1:50.94, ostavivši iza sebe sunarodnjaka Michaela Matta, koji je imao tek 13 stotinki zaostatka, a treće mjesto pripalo je Norvežaninu Herniku Kristoffersenu koji je imao -16 stotinki za prvoplasiranim Hirscherom.

Njih su trojica imali ozbiljnu prednost ispred Šveđanina Andrea Myhrera koji je imao vrijeme 1:51:72 i Francuza Alexisa Pinturaulta, koji je bio 83 stotinki iza Austrijanca.

Za dva dana u Wengenu se vozi spust za muškarce, a tek 14. januara u Švicarskoj se ponovo održava utrka slaloma, pa 21. u austrijskom Kitzbuehelu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hircsher vodi sa 774 boda, dok je drugoplasirani Kristoffersen sa 660, a trećeplasirani Pinturault sa 502 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije