Hirscher slavio u slalomu u švicarskom Wengenu

Nova pobjeda Austrijanca

Hirscher slavio u slalomu u švicarskom Wengenu

E. Čaušević

Austrijski skijaš Marcel Hirscher bio je danas najbrži u utrci slaloma koja je održana u švicarskom Wengenu.

Hirscher je danas ostvario svoju prvu pobjedu u slalomu u karijeri u Wengenu u vremenu od 1:45.45, dok je na drugom mjestu na kraju završio Henrik Kristoffersen sa zaostatkom od 93 stotinke.

Mjesto na tronu na kraju uspio je da izbori i Andrea Myhrer koji je nakon prve vožnje bio drugi sa zaostatkom od 35 stotinki za Hirscherom. Ipak, u drugoj vožnji napravio je dvije greške koje su ga koštale i na kraju je bio treći sa zaostatokom od sekunde i 93 stotinke za pobjednikom.

Hirscher je trenutno lider u ukupnom pretku i ovo je bila njegova peta pobjeda u slalomu u sezoni. Kao što smo već napisali za Austrijanca je ovo bila tek prva pobjeda u švicarskom Wengenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi