Ilka Štuhec osvojila zlato u spustu, Lindsey Vonn karijeru završava s bronzanom medaljom

Svjetsko prvenstvo u Švedskoj

Ilka Štuhec osvojila zlato u spustu, Lindsey Vonn karijeru završava s bronzanom medaljom

E. Čaušević

Utrka spusta na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu danas je ponudila dosta uzbuđenja.

Zlatnu medalju osvojila je slovenska skijašica Ilka Štuhec koji je tako uspjela da odbrani zlato s prošlog SP-a. Ona je do pobjede stigla u vremenu 1:01.74 i jednostavno bila prebrza za svoje protivnice.

Na drugom mjestu završila je švicarska predstavnica Corinne Suter koji došla do srebrene medalje zaostatkom od 23 stotinke za pobjednicom. Međutim, utrka je bila u znaku američke skijašice Lindsey Vonn koja je danas završila svoju karijeru.

Vonn je utrkom spusta stavila tačku na nevjerovatnu karijeru, a i danas je uspjela da dođe do bronzane medalje. Amerikanka je prva skijašica koja je uspjela da osvoji medalje na čak šest Svjetskih prvenstava i u stilu završi karijeru.

U svojoj bogatoj karijeri Vonn je ostvarila 82 pobjede, osvojila osam medalja na SP, te zlatnu i dvije bronze na Oimpijskim igrama. Naravno, dodala je i četiri velika kristalna globusa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi