Japanac Kobayashi iznenadio konkurenciju u Poljskoj

Prva pobjeda u karijeri

Japanac Kobayashi iznenadio konkurenciju u Poljskoj

Japanac Junshiro Kobayashi pobijedio je na otvaranju nove sezone u ski skokovima u poljskoj Wisli i tako napravio veliko iznenađenje. 

Ovaj 26-godišnji Japanac je slavio sa ukupnim brojem bodova 260,5, a iza njega je završio domaći takmičar Kamil Stoch koji je skupio 258,2 boda, dok je treća pozicija pripala aktuelnom osvajaču Kristalnog globusa Štefanu Kraftu iz Austrije koji je imao 257,7 bodova. 

Zanimljivo, japanskom skakaču ovo je bila prva pobjeda, ali i prvi podijum u karijeri. On je u cjelokupnoj prošloj sezoni imao samo 20, a pretprošle 13 bodova. 

Naredna destinacija najboljim skijašima-skakačima bit će Finska Ruka 26. novembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi