Trener Mladena Plakalovića

Jeftović: U ovim uslovima ovakvi rezultati su plafon

Dragan Jeftović trener Mladena Plakalovića djelimično je bio zadovoljan nakon prvog Plakalovićevog nastupa. 

Naš olimpijac dobro je vozio utrku u spustu, ali ju na kraju ipak nije završio.

„Imao je taj maler, odnosno pad i to baš na mjestu koje nije karakteristično za njega. On inače dobro vozi te spustove, a ovog puta je malo rizikovao kako bi došao do boljeg vremena. Zbog toga se nažalost desio pomenuti pad. Zadovoljan sam dijelom trke do tog momenta, takve stvari se dešavaju posebno na ovakvoj stazi koja je bila izuzetno teška. Staza je bila dosta izrovana kada je on krenuo, a uz to je i snijeg bio mokar obzirom na plus 17. Do pada je bio odličan, a u odnosu na njegove konkurente bio je u povoljnijoj poziciji,“ kazao je Jeftović, te prokomentarisao podatak da svjetske sile imaju prioritet prilikom kupovine sportske opreme:

„Svi takmičari iz malih država teško dolaze do kvalitetne sportske opreme. Razloga je mnogo, prioritet ipak imaju države koje mnogo kupuju. U Rusiji se proda sto hiljada pari skija i naravno da će Rusi uvijek imati prioritet.“

Naredni nastup Plakalović će imati sutra kada će nastupiti u cross countryju.

„Mi smo akcenat bacili na prvu trku u sprintu, ali se desio taj peh. Nastupit ćemo na maratonu. Dat ćemo sve od sebe iako prethodno nismo nikada vozili. Probat ćemo ga psihološki oporaviti. Nadam se da će izdržati.“

Problem koji imaju svi bh. olimpijci je hroničan, a kako riješiti problem u budućnosti upitali smo i Jeftovića.

„Mnogo toga se može uraditi, ne znam odakle bih počeo. U BiH nema nikakve kategorizacije. Ništa nije jasno definisano. Da sad neko od naših sportista donese medalju, ni sam ne bi znao šta bi dalje. Loptice se konstantno prebacuju. Za vrhunske rezultate potrebna su sredstva. Ovo je vrh, bolji rezultati su maltene nemogući. U ovim uslovima ovo je plafon,“ zaključio je Jeftović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.