Kamerman u Pekingu nije želio prekinuti snimanje iako je i njemu bilo jasno šta će se dogoditi

Posao iznad svega

Kamerman u Pekingu nije želio prekinuti snimanje iako je i njemu bilo jasno šta će se dogoditi

Edmir Škorić

Zimske olimpijske igre u Pekingu u punom su jeku i obilježilo ih je nekoliko neobičnih situacija, ali nažalost i povreda.

Sportisti su obično ti koji najviše stradaju, no dešavalo se da povrede zadobiju i neki drugi akteri. Nakon što je sutkinja prije hokejaške utakmice udarena palicom u lice, sada je na red došao i kamerman, kojeg je snažno pogodio jedan skijaš.

U četvrtak, tokom nastupa u akrobatskom skijanju, Jon Sallinen (21) nije bio sinkroniziran s jednim od kamermana koji je snimio njegov nastup. Finac je u jednom trenutku izgubio kontrolu, izgubio ravnotežu i sletio tačno na kamermana koji je do kraja ostao da snima.

Pao je na tlo i trebalo mu je nekoliko minuta da se oporavi, na kraju se pridigao i nastavi snimati, a Sallinen je s druge strane nastavio vožnju, iako je završio na posljednjem mjestu sa velikim zaostatkom za pobjednikom.

Na slikama se vidi kako kamerman nastavlja snimati, iako mu je bilo jasno da će sportista pasti na njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi