Zlato u nordijskoj kombinaciij odlazi u Norvešku, Japanci se pobriniuli za iznenađenje
FOTO: EPA

Zimske olimpijske igre

Zlato u nordijskoj kombinaciij odlazi u Norvešku, Japanci se pobriniuli za iznenađenje

Haris Zilić

Bližimo se kraju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, a i danas je bilo također uzbuđenja.

Zlato u nordijskoj kombinaciji u timskoj konkurenciji otišlo je u Norvešku koja je danas bile superiorna i do zlata došla u vremenu 59:45.1.

Do srebrene medalje stigla je Njemačka s vremenom 51:40.0, ali prvenstveno zahvaljujući Vinzenzu Geigeru koji je u posljednjoj izmjeni nadokandio čak 33 sekunde zaostatka koje je prethodno napravi Eric Frenzel.

Do bronzane medalje iznenađujuće stigli su Japanci s vremenom 51:40.3 i tako ostavili Austriju bez medalje, a Austrijanci su nakon skijaških skokova bili vodeći, međutim loše trčanje ih je koštalo medalje.

Norveška je tako došla do 29. medalje i ukupno 14. zlata u Pekingu i navjerovatnije će biti najuspješnija nacija ovih igara. Prvi pratioc Njemačka ima 22 medalja od čega je deset zlatnih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi