Loše vijesti pred Peking: Jedan od najboljih sportista svijeta propušta Olimpijske igre?
FOTO: EPA

Povrijedio zglob

Loše vijesti pred Peking: Jedan od najboljih sportista svijeta propušta Olimpijske igre?

H. Zilić

Manje od mjesec dana je ostalo do Olimpijskih igara u Pekingu.

Ove Igre mogle bi biti i posljednje u bogatoj i velikoj karijeri Kamila Stocha (34), jednog od najboljih skijaša skakača svih vremena, ali danas stižu loše vijesti.

Stoch već sedam dana muči povredu zgloba koja se dodatno pogoršala, a medicinski tim savjetuje pauzu od dvije sedmice.

Naredni vikend je Svjetski kup u Zakopana na matičnoj Stochovoj skakaonici, a to takmičenje će vjerovanto propustiti. Trebalo je biti jedna od generalnih proba pred Peking.

Doktor Aleksander Winiarski izjavio je da će sve učiniti da Stoch bude spreman za Peking, a Poljak se i povukao sa Novogodišnje turneje nakon što je osjetio bolove u zglobu prilikom doskoka.

Stoch je 2014. godine u Sochiju osvojio dva Olimpijska zlata na maloj i velikoj skakonici, a u Pyeongchangu je 2018. godine osvojio je srebro individualno i bronzu timski, tako da bi medalja iz Pekinga bila još jedan šlag na tortu bogate karijere.

Koliko je Stoch popularan u Poljskoj pokazatelj da je i dva puta bio sportista godine ispred Roberta Lewadowskog. Jednom u izboru novinara, a drugi put u izboru stručnog žirija, a bio je uvršten i među deset najboljih sportista svijeta 2019. godine u društvo Messija, Ronalda, Jamesa, O'Sulivana, Karabatića, Federera, Đokovića...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi