Ogromna senzacija i dosta iznenađenja obilježili kvalifikacije u Innsbrucku
FOTO: EPA

Na skakaonici Bergisel

Ogromna senzacija i dosta iznenađenja obilježili kvalifikacije u Innsbrucku

H. Zilić

U austrijskom Innsbrucku na legendarnoj skakaonici Bergisel održane su kvalifikacije za treće takmičenje ovosezonske "Novogodišnje turneje".

Kvalifikacije su ponudile dosta iznenađenja, ali i dvije ogromne senzacije.

U zvaničnoj seriji među 50 takmičara sutra nećemo gledati jednog od najboljih skijaša skakača današnjice Kamila Stocha, kao ni sjajnog Norvežanina Johann Andre Forfanga koji danas nisu uspjeli proći kvalifikacije.

Rekorder skakaonice Michale Hayboeck također nije prošao današnje kvalifikacije i može se pakovati odmah za Bischofshofen posljednju stanicu Turneje.

Dobar dan su imali takmičari iz Estonije, tako da su plasman među 50 izborili Kevin Maltssev i Artti Aigro, a i Turska će u Innbsrucku imati takmičara u zvaničnoj seriji jer je Fatih Arda Ipcioglu osigurao sebi i Turskoj minimalno još jedan skok na Turneji.

Dodajmo da je pobjednik kvalifikacija bio sjajni Ryoyu Kobayashi ispred Jana Hoerla i Kiliana Peiera.

Kobayashi je i lider Turneje, a nakon sutrašnjeg takmičenja možemo dobiti dosta odgovora pred posljednju skakaonicu u Bischofshofenu.

Kompletne rezultate kvalifikacija na Bergiselu u Innbrucku pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi