Karl Geiger skočio preko 150 metara i pobijedio u Willingenu
Vrhunsku izvedbu je imao njemački skakač. Na kraju je čudesnim skokom osigurao pobjedu (Foto: EPA)

Skijaški skokovi

Karl Geiger skočio preko 150 metara i pobijedio u Willingenu

M. Šljivak

Njemački grad Willingen domaćin je najboljim skijašima skakačima ovog vikenda, a danas je pobjedu na domaćem terenu odnio Karl Geiger.

Geiger je imao zaista sjajan dan i slavio je skokovima od 142 i 150.5 metara došao do prvog mjesta sa ukupno 311.1 bodom.

Nijemac je nakon prve runde bio treći. Ipak, uslijedio je nevjerovatan skok od 150.5 metara, što mu je donijelo prvo mjesto.

Kamil Stoch se na kraju sa dva skoka od 144.5 metra morao zadovoljiti drugim mjestom, dok je japanski skakač Ryoyu Kobayashi završio na trećem mjestu.

Giegru je ovo druga pobjeda u Svjetskom kupu. Prvu je upisao 2016. godine u švicarskom Engelbergu, a prvi je Nijemac od Richarda Freitaga koji je odnio pobjedu na domaćem terenu još od decembra 2017. godine.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa nije bilo promjene. Ryoyu Kobayashi je i dalje vodeći sa 1520 bodova, a iza njega je Kamils Stoch sa 1109 bodova.

Na trećem mjestu je Stefan Kraft sa 991, a poljsku dominaciju u vrhu potvrđuju Piotr Zyla (903) i Dawid Kubacki (789).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi