Iznenađenje u Engelbergu: Nijemac Geiger skakao kao nikad u karijeri
Fantastičan nastup njemačkog skakača obilježio je takmičenje u švicarskom skijalištu (Foto: EPA)

Prvi trijumf u karijeri

Iznenađenje u Engelbergu: Nijemac Geiger skakao kao nikad u karijeri

Midhat Šljivak

Nijemac Karl Geiger pobjednik je skijaških skokova koji su se danas održali u švicarskom Engelbergu.

Njemački skakač je do prve individualne pobjede u karijeri stigao potpuno iznenadivši konkurenciju, a trijumf mu je donio fantastičan skok u drugoj rundi kada je bio daleko bolji od svih sa dužinom od 141 metra i 156.4 boda. Sa 135 metara i petim mjestom nakon prve serije uspio je na kraju da slavi sa ukupno 302 boda i da dođe do pobjede.

Iza sebe je Nijemac ostavio ove sezone jako dobrog Poljaka Piotra Zylu koji je imao skokove od 134 i 136 metara, ali je imao govoto pet bodova manje od Geigera (297.3).

Treće mjesto također je iznenađujuće pripalo Austrijancu Danielu Huberu, a danas je podbacio vodeći u ukupnom poretku Ryoyu Kobayashi koji je završio tek kao sedmi.

Loš nastup imao je i Poljak Kamil Stoch i sigurno da je za njega danas deveto mjesto neuspjeh.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Kobayashi je i dalje vodeći sa 456 bodova, Zyla je drugi sa 365, a treće mjesto dijele Johann Andre Forfang i Kamil Stoch sa po 305 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti