Kobayashi letio na 242.5 metara, ali nije pobijedio
Foto - EPA

Organizator prekinuo takmičenje

Kobayashi letio na 242.5 metara, ali nije pobijedio

M. Šljivak

Takmičenje u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima nastavljeno je danas u austrijskom Bad Mittendorfu.


Letaonica u ovom gradu danas je donijela sreću domaćem skakaču Stefanu Kraftu, koji je letio do 230 metara i sa ukupno 232.6 bodova je došao do pobjede.

Treba svakako istaći da je organizator donio zaista zanimljivu odluku da poništi drugu seriju, iako je većina takmičara već i drugi put izvela let. Ostala su vodeća trojica, ali je potom došla odluka koja je na kraju donijela pobjedu Kraftu.

Tako je na kraju drugo mjesto zauzeo Japanac Ryoyu Kobayashi koji je imao uvjerljivo najduži skok dana od 242.5 metara, ali je zbog loših ocjena ostao na 231.9 bodova i morao se zadovojiti drugim mjestom.

Na postolju se našao još i Slovenac Timi Zajc koji je skočio na 228.5 metara.

Stefan Kraft je vodeći u poretku Svjetskog kupa sa 1273 boda, a iza njega su Karl Geiger sa 1135 i Ryoyu Kobayashi sa 1045 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi