Marius Lindvik još jednom šokirao sve, Kobayashi razočarao
Foto - EPA

Turneja Četiri skakaonice

Marius Lindvik još jednom šokirao sve, Kobayashi razočarao

M. Šljivak

Marius Lindvik ponovo je šokirao sve na novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice.

Nakon što je norveški skakač slavio u Garmisch-Partenkirchenu, danas je Lindvik najbolji bio i u Innsbrucku, gdje je došao do druge pobjede.

Lindvik je slavio skokovima 133 i 120.5 metara i sa ukupno 253.3 boda je stigao do novog trijumfa.

Iza sebe je 21-godišnji norveški skakač ostavio Poljaka Dawida Kubackog, koji je imao identične dužine kao i Lindvik, ali je osvojio 252 boda.

Na trećem mjestu u Innsburcku završio je Daniel-Andre Tande, dok je sjajni Japanac Ryoyu Kobayashi danas potpuno podbacio.

Glavni favorit novogodišnje turneje je završio tek kao 14. i trebat će mu pravo čudo da na kraju odbrani naslov pobjednika Četiri skakaonice.

On je sada tek četvrti u ukupnom poretklu sa 817 bodova, a ispred su Karl Geiger (817.4), Lindvik 821.6, te Kubacki koji je vodeći usprkos činjenici da nema pobjede, ali ima ukupno 830.7 bodova.

Top Komentari

Alenl
Nekada je ova turneja imala i srce i dušu.Uzivali smo uz Ditera Tomu,Smita,Ahonena,Funakija,Kasaija i ostale velike skakace.Danas se to slabo i prati od kako su promijenili pravila,nesto slicno kao sto su uradila sa Formulom 1.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi