Stefan Kraft pregazio konkurenciju fantastičnim skokovima
Foto - EPA

Trijumf Austrijanca u Sapporu

Stefan Kraft pregazio konkurenciju fantastičnim skokovima

M. Šljivak

Austrijanac Stefan Kraft pobjednik je skijaških skokova koji su se održali u japanskom Sapporu.


Kraft je doslovno pomeo konkurenciju na ovoj skakaonici i s dva skoka d 139 metara je došao do pobjede s ukupno 268.5 bodova.

Čak 21 bod manje imao je drugoplasirani Nijemac Stephan Leyhe, koji je međutim imao najdruži skok dana od 142 metra, ali ga je koštala nešto slabija prva runda nakon koje je bio osmi.

Ipak, fantastičan drugi skok donio mu je postolje, gdje se našao i Japanac Ryoyu Kobayashi koji je imao skokove od 128.5 i 132 metra za ukupno 239 bodova.

Treba svakako istaći da je jučerašnji pobjednik na ovoj istoj skakaonici Yukiya Sato završio tek na 16. mjestu.

Stefan Kraft je pobjedom u Sapporu došao do 1063. boda i prvi je u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a iza njega slijede Karl Geiger sa 1000 i Dawid Kubacki sa 924 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi