Kobayashi na korak od historije, slavio i u Innsbrucku

Japanac nezaustavljiv

Kobayashi na korak od historije, slavio i u Innsbrucku

U Innsbrucku su danas održani tradicionalni skijaški skokovi u sklopu turneje Četiri skakaonice.

Organizatorima i skakačima je velike probleme stvarao vjetar, a kao pobjednik u trećem takmičenju Novogodišnje turneje na kraju je izašao Japanac Ryoyu Kobayashi kojem je to bio treći vezani trijumf.

Kobayashi je na stazi u Inssbrucku slavio s ukupnim zbirom poena 267. U prvoj seriji je imao skok od 136,5 metara, za što je dobio 137 poena, dok je u drugoj seriji imao nešto slabiji skok od 131,0 metar.

Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Stefanu Kraftu skokovima od 129,5 i 130,5 metara (254 boda), a treći s ukupno 242,7 bodova i skokovima od 131 i 126 metara bio je Norvežanin Andreas Stjernen.

Što se tiče Kobayashija, on je ovom pobjedom došao na korak od historijskog uspjeha. Ako slavi na posljednjoj skakaonici, postat će tek treći skakač kojem će poći za rukom da slavi na sva četiri takmičenja novogodišnje turneje.

Novogodišnja turneja će biti zaključena u nedjelju kada će skijaši skakati u Bischofshofenu.

Novogodišnja turneja četiri skakaonica, Innsbruck (Austrija):

1. Ryoyu Kobayashi (JAP) 267.0
2. Stefan Kraft (AUS) 254.2
3. Andreas Stejrnen (NOR) 242.7
4. Stephan Leyhe (NJE) 239.1
5. Kamil Stoch (POL) 234.1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi