Odermatt i u Kranjskoj Gori potvrdio dominaciju
FOTO: EPA

Veleslalom

Odermatt i u Kranjskoj Gori potvrdio dominaciju

H. Zilić

Najbolji skijaši svijeta vozili su danas veleslalom u Kranjskoj Gori gdje smo vidjeli veoma uzbudljivu i kvalitetnu utrku.

Do trijumfa nakon dvije vožnje došao je apsolutni vladar svjetskog skijanja u posljednje dvije sezone Marco Odermatt iz Švicarske.

Odermatt je u cilju imao vrijeme 2:16.65 i gotov osigurao Veliki kristalni globus i ove sezone pet utrka prije kraja jer pet utrka prije kraja ima 486 bodova prednosti ispred Aleksandera Amodta Kildea.

Očekuje nas još uzbuđenja u veleslalomu u borbi za Mali kristalni globus.

Dva veleslaloma prije kraja Odermatt ima 140 bodova ispred Kristoffersena, a novi veleslalom je već na rasporedu sutra također u Kranjskoj Gori.

Drugo mjesto u današnjoj utrci zauzeo je iskusni Francuz Alexis Pinturault u vremenu 2:16.88 i tako došao do prvog veleslalomskog podijuma ove sezone.

Oglasi

Podijum je kompletirao Henrik Kristoffersen u vremenu 2:17,02 i matematički ostao u igri za Mali golbus.

Od skijaša iz regije Zan Kranjec nije obradovao domaće navijače. Nakon drugog mjesta nakon prve vožnje na kraju je zavšio na petom mjestu.

Filip Zubčić iz Hrvatske završio je utrku na 13. pozciji.

Dakle najbolji skijaši svijeta sutra voze novi veleslalom u Kranjskoj Gori, a nakon toga naredne sedmice ide završnica Svjetskog kupa u Soldeu u Andori.

Kompletne rezultate veleslaloma iz Kranjske Gore pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi