Kristoffersen po četvrti put pobjednik noćnog slaloma u Schladmingu

Schwarz gubitnik dana

Kristoffersen po četvrti put pobjednik noćnog slaloma u Schladmingu

Admin Čaušević

Henrik Kristoffersen je stigao do pobjede u noćnom slalomu na stazi u Schladmingu pred 40.000 gledatelja zahvaljujući odličnoj noćnoj vožnji.

Kristoffersen je do pobjede stigao s ukupnim vremenon 1:42.71, ispred Francuza Alexisa Pinturaulta i Švicarca Danielea Yulea.

Najveći napredak u odnosu na prvu vožnju ostvario je Clement Noel koji je napredovao za čak 26 pozicija. Na kraju je bio četvrti.

Gubitnik dana je Marko Shwarz, Austrijanac je imao najbolje vrijeme poslije prve vožnje, ali je u drugoj promašio pogriješio na startu i na kraju je bio posljednji bez prolaznog vremena.

Kristoffersenu je ovo bila četvrta pobjeda u Schladmingu, te ukupno 21. u karijeri, a 17. u slalomu poslije koje je zadržao vodeće mjesto u ovoj disciplini.

Norvežanin je vodeći i u generalnom sa 841 bodom. Drugoplasirani Pinturault ima 119 bodova manje, na trećem mjestu je Aamodt Aleksander Kilde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi