Kristoffersen pokorio Alta Badiju

Norvežanin slavio u veleslalomu

Kristoffersen pokorio Alta Badiju

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen pobjednik je današnje trke veleslaloma u italijanskoj Alta Badiji. 

Iako je nakon prve vožnje bio tek na šestoj poziciji, Kristoffersen je drugu vožnju odvezao u vremenu od 58.38 i na taj način slavio.

Najbolji u drugoj vožnji bio je Francuz Cyprien Sarrazin koji je na taj način ispravio nešto lošiju prvu vožnju i u konačnici došao do druge pozicije. Na pobjedničko postolje također se popeo i Slovenac Zan Kranjec.

Od regionalnih skijaša dobar je bio i Hrvat Filip Zubčić koji je na kraju završio na 10. mjestu, a u samom ulasku u ciljnu ravninu zamalo je pokupio jednog pješaka koji je bio veoma neodgovoran jer se tu našao.

Inače, nakon današnje vožnje Kristoffersen je prvi u poretku veleslaloma jer ima 193 boda, dok je iza njega Kranjec sa 23 boda manje.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa također vodi Norvežanin sa 343 boda, a iza je Austrijanac Vincent Kriechmayr sa 321, dok je treći Alexis Pinturault sa 296 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi