Čudesan let takmičara iz Slovenije: Preletio Kulm i doskočio u gledalište

Na momente nestvarno

Čudesan let takmičara iz Slovenije: Preletio Kulm i doskočio u gledalište

H. Zilić

Počelo je takmičenje u ski-letovima za aktuelnu sezonu Svjetskog kupa u skijaškim skokovima. Prvo takmičenje na programu je u austrijskom Kulmu.

Na letaonici koja je imala rekonstrukciju vidjeli smo nestvaran let na treningu.

Slovenac Žiga Jelar letio je 247.5 metara. Veličina letaonice u Kulmu je 235 metara.

Dakle, Jelar je bukvalno doskočio u gledalište, ali obzirom da je trening u pitanju neće se priznati kao zvaničan skok i rezultat.

Prije smo na Planici i Vikersundu gledali letove iznad 240, čak i 250 metara, a sada uživamo i na austrijskog letaonici.

Inače, u Kulmu su danas održane i kvalifikacije za sutrašnje prvo individualno takmičenje.

Slavio je domaći takmičar Austrijanac Stefan Kraft sa daljinom od 233 metra, ispred njemačkog predstavnika Andreasa Wellignera koji je letio 230,5 metara.

U subotu i nedjelju su dva individualna takmičenja na letaonicama u Kulmu.

U Vikersundu u martu gledamo još dva indivudalna takmičenja, a završnica je Planici od 31. marta do 2 .aprila gdje ćemo također gledati dva individualna takmičenja.

Dakle, ove sezone ćemo imati šest takmičenja u okviru ski-letova nakon kojih će najbolji takmičar dobiti Mali kristalni globus za najboljeg letača u sezoni.

Top Komentari

nakopitam
Sreca da se skokovi ne odrzavaju u sloveniji jer bi sa ovim skokom preletio granicu
4 0
user1582456981
Ovaj sport je umjetnost, samo zezaju sa ovim vjetrom i kompenzacijama
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi