Vrijeme nije bilo na strani takmičara: Kobayashi slavio u Lahtiju sa vrhunskim skokom
FOTO: EPA

Svjetski kup u ski-skokovima

Vrijeme nije bilo na strani takmičara: Kobayashi slavio u Lahtiju sa vrhunskim skokom

H. Zilić

Kalendarski smo već u proljeću, ali sezona u skijaškim skokovima još uvijek traje. Finski Lahti je danas bio domaćin individualnom takmičenju.

Jako loši vremenski uslovi su vladali u kultnom zimskm centru u Finskoj pa su organizatori morali donijeti nepopularnu odluku.

Održana je samo jedna serija i nakon jednog skoka ozvaničeni su rezultati.

Do trijumfa je došao Japnac Ryoyu Kobayashi fenomenalnim skokom od 136.5 metara što je bilo za 6.5 metara više od veličine skakaonice. U zbiru je Kobayashi imao 145.9 osvojenih bodova.

Austrijanac Stefan Kraft je nastavio sa skupljanjem podijuma, danas je bio drugoplasirani sa dužinom od 130 metara i zbirom bodova od 141.8.

Do trećeg mjesta došao je njemački predstavnik Karl Geiger sa zbirom bodova 137.0 i dužinom od 133 metra.

Oglasi

Loši vremenski uslovi su donijeli i nekoliko loših izdanja danas.

Tako je Halvor Egner Granerud ostao bez bodova kao i Andreas Wellinger, dok Manuel Fettner nije prošao ni kvalifikacije.

Kompletne rezultate iz Lahtija pogledajte OVDJE.

Naredni vikend je završnica sezone na Planici, a takmičari će od 30. marta do 2. aprila imati dva individualna i jedno timsko takmičenje na legendarnoj Planici.

Pozanto je već da je Halvor Egner Granerud osigurao Veliki kristalni globus za ovu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi