Eisenbichler oborio rekord skakaonice u Lillehammeru: Doskočio u gledalište i jedva ostao na skijama

Nevjerovatan skok

Eisenbichler oborio rekord skakaonice u Lillehammeru: Doskočio u gledalište i jedva ostao na skijama

H. Zilić

Najbolji skijaši skakači današnjice imali su drugi takmičarski dan u norveškom Lillehammeru u okviru Svjetskog kupa i vidjeli smo rekord skakaonice.

U drugoj seriji njemački takmičar Markus Eisenbichler doskočio je na nevjerovatnih 146 metara i oborio pomenuti rekord skakaonice!

Kažemo nevjerovatnih jer je skakaonica u Lillehameru veličine 138 metara, dakle za osam metara preletio je veličinu skakaonice.

Prijašnji rekord držao je legendarni Švicarac Simon Ammann iz 2009. godine kada je skočio 145 metara.

Eisenbichler je večeras buvkalno doskočio u gledalište i jedva ostao na skijama jer je doskok bio na ravnom dijelu doskočišta.

U Lillehammeru gledalište počinje oko K linije dakle blizu 135 metara.

Oglasi

Ipak, ovaj fenomenalan skok Eisenbichleru nije bio dovoljan za trijumf danas prvenstveno zbog ocjena koje su bile male jer nije mogao uhvatiti telemark na ovoj dužini, a jedva je održao i ravnotežu na skijama. Sreća nije dirao snijeg rukama, ocjene bi onda bile još slabije.

Do trijumfa je došao Dawid Kubacki iz Poljske sa zbirom bodova od 283.1 i skokovima od 137.5 i 138.5 metara.

Slovenac Anže Lanišek je bio drugoplasirani, a Austrijanac Daniel Tschofenig trećeplasirani.

Pomenuti Eisenbichler je na kraju bio četvrtoplasirani ostao je bez podijuma, ali za utjehu ima činjenicu da je novi rekorder skakaonice u Lillehammeru.

Kompletne rezultate iz Lillehammera pogledajte OVDJE.

Za vikend nas očekuje spektakl i letovi u Vikersundu na najvećoj letaonici gdje skakači idu i preko 250 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi